تجهیزات کشاورزی

2020/05/14 2468 بازدید

تجهیزات کشاورزی

تجهیزات کشاورزی امروزه یکی از مهم ترین بخش از تولیدات صنعت ابزار را در اقصی نقاط جهان به خود اختصاص داده است. کشاورزی چه در وسعت بزرگ و چه در وسعت کوچک نیازمند داشتن ابزار خوب و کاربردی برای سهولت کار و پیشبرد کار است. کار کشاورزی و باغبانی بدون داشتن ابزارهای مناسب، بسیار سخت و در بعضی مواقع غیر ممکن است.

دسته بندی تجهیزات و ماشین های کشاورزی

انواع مختلفی از ابزار، ماشين ها و تجهيزات ساده و پيچيده در کشاورزی به کار می روند. اين وسايل و ماشين ها را می توان بر مبنای مختلف دسته بندی نمود. به همين دليل در کتاب ها و مراجع می توان دسته بندی های مختلفی در اين زمينه پيدا کرد. این دسته بندی ها هيچ کدام يکديگر را نفی نمی کنند و فقط ممکن است از نظر مبنای دسته بندی با هم متفاوت باشند. قبل از دسته بندی لازم است با مفاهيم « كاربرد » و « چگونگی تأمين نيروی محركه » زير آشنا شويد:

ابزار:اين وسايل توسط کاربر و به صورت دستی به کار گرفته می شوند. مانند چاقوی پيوند زنی.

وسايل غير موتوری: اين وسايل نسبتاً سبک بوده و ممکن است در حين کار توسط کاربر حمل شود يا روی زمين کشيده يا هل داده شود. مانند چمن زنی دستی غير موتوری، سمپاش پشتی استوانه ای.

وسایل موتوری:نيروی مورد نياز قطعات متحرک اين وسايل با يک موتور احتراقی يا برقی تأمين می شود و می توان آن ها را به سه دسته تقسيم کرد:

  • دستی (مانند هرس کن موتوری)
  • پشتی (سمپاش پشتی موتوری)
  • چرخدار (چمن زن بشقابی)

ادوات تراکتوری: اين وسايل توسط تراکتور به کار می افتد و ممکن است علاوه بر تأمين نيروی کشش از تراکتور، به محور انتقال نيروی تراکتور نيز وصل شده و از آن حرکت بگيرند. مانند: سمپاش پشت تراکتوری

ماشین های خودگردان: اين ماشين ها دارای موتور محرکه ای هستند که ضمن تأمين نيروی مورد نياز قطعات متحرک کاری، برای حرکت دستگاه به چرخ های دستگاه نيز نيرو می دهد مانند: چمن زن خودگردان

تجهیزات: اين وسايل معمولاً به صورت موقت يا دائمی در بخش های مختلف نصب می شوند و ممکن است شامل قطعات متحرک بوده يا تمام قطعات آن ثابت باشند، مانند کولر.

 ابزار:وسایلی هستند که در مزرعه و به صورت دستی از آن ها استفاده می شود. این ابزارها شامل وسایلی برای حمل شن و ماسه، وجین کردن، شخم زدن خاک، حمل کود و مواد و… می باشند. ابزارها و تجهیزات کشاورزی زیاد و متنوع هستند که در اینجا چند ابزار دستی ذکر شده است. این لوازم عبارتند از:
تجهیزات کشاورزی

 

  • داس : این ابزار برای بریدن طراحی شده است و یک تیغه فولادی تیز دارد که متصل به یک دسته چوبی می باشد.
  • چنگک: این وسیله برای جدا کردن دانه ها از خرمن ها استفاده می شود و از دندانه های نازک یا ضخیم فلزی تشکیل شده که ضخیم و نازک بودن دندانه ها بستگی به کار مورد نظر دارد.
  • ابزار پیوند: تیغه های فلزی کوچک قاشقی شکل است که لبه های تیز کوچک و دسته چوبی دارد و برای پیوند زنی از این ابزار استفاده می شود.
  • فرغون : فرغون یک وسیله برای انتقال مواد است که یک چرخ دارد که در کشاورزی برای بارگیری و تخلیه مواد(شن، ماسه، کود و …) استفاده می شود.
  • میله : میله های فلزی که به عنوان داربست برای بعضی از بوته های گیاهان استفاده می شود.
  • آبپاش: ظروف فلزی هستند که دارای یک مخزن آب و یک لوله با حفره های کوچک در سر آن می باشد و برای آبیاری گیاهان استفاده می شود.
  • شخم زن دستی: از چند تیغه تشکیل شده، بهتر است جنس این تیغه ها فولادی باشد و برای شخم زدن زمین از آن استفاده می شود و یک دسته چوبی یا فلزی دارد.
  • بیل: وسیله ای است که یک کفه فلزی مستطیلی دارد و برای جابه جا کردن خاک و صاف کردن سطح زمین از آن استفاده می شود و دسته آن فلزی یا چوبی است.
  • بیلچه: ابزاری که در انتهای آن یک کفه فلزی است ، برای جابه جا کردن خاک، جابه جا کردن بوته ها و گل ها از آن استفاده می شود.
  • ابزار وجین: برای کندن علف های هرز و خارج کردن آن ها از زمین از این وسیله استفاده می شود.
  • سمپاش: این وسیله یک مخزن برای ریختن سم در آن دارد و برای سمپاشی گیاهان استفاده می شود.
  • ابزار نشا: از این وسیله برای ایجاد گودال در زمین استفاده می شود. زمانی که بوته های گیاهان در سینی نشا به اندازه مناسب رسید، با این وسیله یک گودال در زمین ایجاد می کنند و بعد بوته را در آن می کارند.

در حال حاضر جمعیت کره ی زمین به بیش از ۷ میلیارد رسیده است و روز به روز در حال افزایش است. پیش بینی سازمان ملل نشان می دهد که تا سال ۲۰۵۰ این عدد به ۷/۹ میلیارد هم خواهد رسید.صنعت کشاورزی باید در تولیدات پیشرفت کند و تجهیزات کشاورزی میتواند به سریع تر شدن این روند کمک کند.

طبیعتا این جمعیت انبوه چالش های فراوانی را با خود به همراه می آورد . یکی از مهم ترین آنها تهیه مواد غذایی است . اگرچه تهیه مواد غذایی برای این جمعیت انبوه کار آسانی نیست . اما با همکاری مهندسان و کشاورزان و پیدا کردن راه حل های اصولی و فنی توسط آنها، امید های بسیاری برای آینده ی کشاورزی به وجود آمده است . این روش های اصولی و فنی همگی بر مبنای هوشمند سازی کشاورزی و کشاورزی با دقت بالا استوار شده است. همان طور که می دانیم کشاورزی قدیمی ترین صنعت انسان هاست اما نباید گمان کنیم که با تکنولوژی غریبه است. انقلاب صنعتی قرن های ۱۹ و ۲۰ ابزارهای دستی و ابزارهای وابسته به حیوانات را با موتور های بنزینی و کود های شیمیایی جابجا کرده است.

هم اکنون ما نیز به لطف تجهیزات هوشمند سازی در آستانه یه تغییر اساسی صنعت کشاورزی هستیم.

کشاورزی هوشمند

معرفی تجهیزات مورد نیاز برای کشاورزی هوشمند

برای هوشمند کردن مزرعه یا گلخانه تجهیزاتی مورد نیاز است که بتواند آبرسانی، کوددهی و حفظ رطوبت و دمای محیط را به طور کامل کنترل کند که عبارتند از:

  • پمپ آبرسانی
  • مخزن آب
  • مخزن کود
  • مپ تزریق کود
  • شیر برقی

 


**       ادوات کشاورزی جمالی       **